Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Microcare Fort Fe-EDTA 13%

Microcare® FORT Fe 13 - Fe foliar pentru corectie si tratament rapid a clorozelor de fier.

Caracteristici

Acidul etilendiaminotetraacetic, EDTA-FeNa3H2O este un chelat de fier solubil stabil.

Aspect                                                Cristale galben verzui
♦  pH (solutie 1%)                                4 - 5.5
Continut minim fier (Fe)                 13.1%
Nivel de chelare                               total
 
Microcare® FORT Fe 13 este un chelat de fier solubil si liber de praf stabil
 
Avantajele utilizarii Microcare® FORT Fe 13

Chelatii ofera cele mai bune rezultate atunci cand culturile au o aprovizionare adecvata de apa si nutrienti principali si nu sunt aflate sub niciun stres de orice fel. Sunt multi factori de cauzeaza deficientele de Fe, cum ar fi: conditii de sol alcalin, sol nisipos, nivele ridicate de fosfati, conditii de sol uscat, conditii de sol rece, dezvoltare slaba a sistemului radicular sau o aplicare necorespunzatoare de microelemente.

Fierul (Fe) este esential pentru producerea de clorifila si reducerea de elecroni in plantele ce prezinta deficiente de fier. Se recunoaste prin ingalbenirea frunzelor tinere intre nervuri in timp de frunzele batrane raman de culoare verde inchis. In cazuri de deficiente severe, frunzele tinere devin albe dupa care se usca si mor. Datorita faptului ca fierul este imobil in plante aplicarea foliara repetata este de obicei necesara tinand cont de faptul ca vor aparea frunze noi. 

Microcare®FORT Fe 13 este solutia optima pentru corectarea rapida a deficientelor de fier in culturi si plante ornamentale, ce cresc in conditii adverse de soluri alcaline si calcaroase, cu continut ridicat de carbonati, ce au un impact negativ asupra disponibilitatii Fe in sol si a absorbtiei Fe de catre plante.

Doze de aplicare

 

Urmatoarele doze pot fi utilizate ca si ghid, dozele de aplicare indicand limitele maxime si minime. Dozele reale vor depinde de gradul de deficienta prezent, tipu si marimea culturilor si in functie de factorii de mediu prezenti in momentul aplicarii.

1. Culturi in sere si solarii

Culturi Sol/compost deficitar la fiecare udare Aplicare foliara interval la 3 saptamani
Legume 15-25 g/1.000 l 0.1-0.5 g/l
Flori pentru taiat 15-40 g/1.000 l 0.1-0.5 g/l
Flori la ghiveci, plante la ghiveci 8 g/1.000 l 0.1-0.4 g/l

 

 

 

 

1. Cultura mare in camp deschis, pomi fructiferi, legume in camp deschis

Culturi 0.5-1 kg/ha Aplicat intr-un volum de apa care sa asigure o acoperire adecvata a culturii (200-1.000 l). Nu depasiti concentratia de 0.1%.
Aplicare la sol, culturi arabile, pH<6.5 12.5 kg/ha Aplicati inainte de arat sau inainte de plantat direct in sol intr-un volum de apa convenabil. Cultivati dupa aplicare.
Aplicare la sol, culturi horticole 2.5-25 kg/ha Aplicati prin sistemul de irigare. Utilizati suficienta apa pentru a uda primii 10 cm de la suprafata solului. Utilizati apa curata imediat dupa aplicare pentru a curata chelatul de fier de pe suprafata frunzelor sau utilizati ultimele 5 minute rata de aplicare foliara.

Niciodata sa nu depasiti dozele de aplicare recomandate. In caz de deficiente severe, aplicarea poate sa fie repetata la intervale de 7-10 zile.

Aplicarea foliara

Generalitati

  • Stropirea trebuie realizata intr-o zi fara vant, dar nu in timpul zilei cand insolatia este puternica, cel mai bun timp fiind dupa amiaza tarziu sau seara, atunci cand umiditatea atmosferica este cea mai buna.
  • Doza de Microcare®FORT Fe-EDTA 13 trebuie dizolvata intr-un volum convenabil de apa.
  • Masina de stropit trebuie sa fie dotata cu duze ce produc picaturi fine de apa.
  • Pentru a obtine maximum de beneficii, aplicarile foliare trebuie sa inceapa cat mai repede posibil in timpul sezonului atunci cand planta are o suprafata foliara suficient dezvoltata pentru a absorbi solutia stropita. De fiecare data cand este necesara reaplicarea tratamentului, doza minima de aplicare este cea recomandata.
Irigarea - fertirigarea in sol

Aplicarea este recomandata doar cand pH solului este mai mic de 6.5. Pentru solurile alcaline utilizati Microcare®FORT Fe 6%. Aplicati-l direct in sol, dizolvat in apa si aproape de plante sau trunchii pomilor sau prin sistemul de irigare prin picurare. Microcare®FORT Fe-EDTA 13 trebuie injectat in sistemul de irigare folosint o doza de 1 kg la 1.000 l apa.

Repetati aplicarea daca este necesara in timpul sezonului de cultura.

Ambalaj

Disponibil pungi de polietilena ambalate in cutii de carton de 1 kg.

Depozitarea

♦ A se pastra intr-un recipient inchis ermetic, depozitat intr-o zona rece, uscata si ventilata.

♦ A se izola de orice sursa de caldura sau sursa de aprindere.

Dispozitii

♦ Evitati sursele de apa contaminata.

♦ Eliminati recipientul si continutul neutilizat al acestuia in conformitate cu prevederile legale.

Pret: 41,14 Lei (TVA inclus) - 48,40 Lei ( -15% )
Cod produs:    -   
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici