Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Ceapa esalota rosie Bistro

  • ceapă eșalotă roșie
  • maturitatea de recoltare: semi-timpurie
  • tunica groasă este foarte rezistentă
  • este potrivită pentru toate tipurile de sol
  • se conservă excelent după recoltare

Plantarea si cultivarea

Cultivarea cepei eșalote se face pentru consumul de ceapă verde (primăvara) sau pentru producerea de bulbi (vara). Ceapa eșalotă este o plantă ce rezistă la temperaturi scăzute, bulbii ei rezistând până la -8°C...-10°C. Ceapa eșalotă este din punctul de vedere al fotoperioadei, o plantă de zi lunga (>14 ore/zi). În condiții de zi scurtă (<12 ore/zi) planta dezvoltă aparat foliar , dar nu formează bulbul. Ceapa eșalotă este o specie cu temperament de lumină și semiumbră. Ceapa eșalotă este o cultură cu cerințe ridicate față de umiditatea din sol, preferă solurile bine drenate, reavene. Irigarea prin aspersie este aproape obligatorie la cultura de ceapă eșalotă.

Atenție !!! - umiditatea excesivă, mai ales în perioada premergătoare recoltării conduce la apariția bolilor de sol.

Ceapa eșalotă este o cultură cu cerințe ridicate față de sol, vegetează bine pe soluri mijlocii-ușoare, fertile (bogate în materie organică - dar nu suportă gunoiul de grajd proaspăt adăugat în anul cultivării), bine drenate, reavene, afânate. Planta preferă solurile luto-nisipoase, aluviale (zona de luncă a râurilor), lutoase etc.

Așezați bulbii cu vârful în sus, păstrând o distanță pe rând de 15 cm și o distanță între rânduri tot de 15 cm. Împingeți bulbii în sol la o treime din înălțimea lor.

Dintr-un kg de bulbi de ceapă eșalotă  puteți semăna cca 7,6 m lineari sau o suprafață de 1,6 m2, obținând o recoltă de cca 8-10 kg de ceapă eșalotă.

Nu  uități că cepei eșalote nu îi place apa, prin urmare plantați bulbii într-un strat înălțat. Când frunzele devin galbene, îndepărtați-le și lăsați-le să se usuce pe pământ . În fiecare an schimbați locul de plantare.

  • varietate: Bistro
  • calibru 7/12
  • ambalat la sac de 12.5 kg
  • țara de proveniență: Olanda

Greutatea netă a sacilor este stabilită la origine (ambalare). La recepție, greutatea netă a unui sac de bulbi poate fi mai scăzută, dar acest lucru nu influențează numărul de bulbi (plante) obținute de către cultivator. Diferența de greutate este datorată faptului că bulbii au un conținut de 90% apă, din momentul ambalării aceștia suferind o deshidratare continuă.

Pret: 17,10 Lei (TVA inclus) - 19,00 Lei ( -10% )
Cod produs: BUL ASR82
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici