Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Topinambur Violet de Rennes

Cartea de identitate

Topinamburul, anghinarea din Ierusalim cum se mai numeste, este o planta perena cu radacini tuberoase. Apartine aceleasi familii ca si floarea soarelui. Este cultivat pentru rizomii tuberosi.  Este o planta lipsita de boli,  a carei talii lemnoase poate ajunge pana la 2 m inaltime. Produce flori caracteristice, de culoare galbena, de forma similara cu cele ale margaretelor, avand un diametru de cca 10 cm. Partea comestibila pentru care topinamburul este cultivat sunt rizomii tuberizati, ce pot fi recoltati prin sapare sub nivelul solului la cca 10/20 cm. Productia unei plante variaza intre 2 pana la 3.5 kg de tuberculi.

 

Originea

Este nativ din America de Nord si poate fi practic cultivat oriunde. Este o planta rustica, rizomii tuberosi ai topinamburului rezistand foarte bine intemperiilor iernii.

Plantarea si recoltarea

Topinamburul se poate cultiva alaturi de porumb sau cartofi, dar nu trebuie cultivat alaturi de anghinare, endive sau barba caprei.

Plantarea se face la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie, in brazde la 5 cm adancime, lasand o distanta de 70 pana la 90 cm intre randuri si 30-40 cm pe rand. Asigurati culcarea plantelor atunci cand acestea ajung la 50 pana la 60 cm inaltime. Se recolteaza in timpul sezonului de iarna, de la mijlocul lunii octombrie pana la sfarsitul lunii martie. Tuberculii sunt foarte bine conservati in sol. Recoltarea se face dupa cand si cum este necesar.

Utilizarea

Poate fi amestecat cu alte legume ca si componenta in diverse salate. Se poate gati fiert, la abur sau la tigaie. Poate fi folosit si in tocanuri sau supe.

Dimensiunea impunatoare a plantei permite, de asemenea, o utilizare in timpul verii ca paravant.

Calitatea

Poate fi gustat crud sau fiert. Miezul sau crocant are gust de anghinare. Pregatirea sa este usoara. Nu este necesar sa-l curatati inainte de gatire, spalati-l bine si este suficient. Evitati supraincalzirea.

Caracteristici varietate Violet de Rennes:

  • productivitate buna
  • varietate semi timpurie
  • talia plantei: 180 cm
  • ramificatie medie
  • forma tuberculilor: nucsoara
  • culoare tuberculi: violet
  • calitate culinara buna

Ambalaj: 5 rizomi/pachet

Pret: 26,10 Lei (TVA inclus) - 29,00 Lei ( -10% )
Cod produs: GLPATV10/5
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici