Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Cartof dulce

Cartea de identitate, origininea

Originar din America, cartoful dulce sau cartoful american cum i se mai spune (Ipomea batats) este o plantă perenă ce produce tulpini lungi, de circa 2,5 până la 3 metri, ce se târăsc pe pământ. Producția subterană sunt tuberculi falși, deoarece în realitate sunt rădăcini cărnoase și nu tulpini subterane.

 

 

 

 

Cultura

Cartoful dulce, numit și batata, este cultivat în regiunile climatice blânde pentru risotuberi săi comestibili, dulci și bogați în amidon. Preferă expunerile în zonele însorite, chiar dacă nu excesiv și adăpostite de vânt. Cultivarea poate să înceapă, în funcție de temperatură, începând cu luna martie. Aranjați cartofii vertical într-un recipient (borcan pentru conserve) umplut cu apă, astfel încât să rămână scufundat în lichid pentru 2/3 din lungimea lor. Pastrați controlat nivelul de apă din recipient. După aproximativ 3 sau 4 săptămâni veți obține 6 până la 8 butași pe care îi veți detașa de cartof. Transplantați butașii într-un ghiveci sau direct în grădină în cazul în care riscul de îngheț a trecut. Plantați la o distanță de 50-60 cm unul de altul, in orice direcție și adânc în pământ. Pentru o bună creștere a plantei, fertilizați și irigați în mod regulat.

Recoltarea

În octombrie și înainte de îngheț, alegeți cartofii și puneți-i într-o pivniță răcoroasă (dar nu prea tare!).

Depozitare

A se păstra la o temperatură cuprinsă între 12-15°C.

Utilizarea

Tuberul este consumat ca și cartoful normal. Acești tuberculi sunt mereu consumați fierți, cu apă, piure, copți sau prăjiți, pentru desert și datorită gustului lor dulce.

Ambalaj: 1 rizom/pachet

Pret: 27,50 Lei (TVA inclus)
Cod produs: GLPAPA10/1
Pret: 82,50 Lei (TVA inclus)
Cod produs:    -   
Cadou:
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici