Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Ingrasaminte organice, organo-minerale si minerale

          Majoritatea culturilor de legume si nu numai, lasa in sol cantitati reduse de materie organica, ceea ce determina un bilant negativ al continutului de humus, pierderile anuale de materie organica fiind apreciate in general de ccca 3.000 - 4.000 kg/ha.

          Pentru refacerea rezervei naturale de materie organica din sol, pe langa folosirea in asolament a unor plante regeneratoare se impune aplicarea periodica a ingrasamintelor organice. In functie de calitatea acestora, in special de raportul C/N (carbon/azot), optim de 15-25, conversia in humus stabil se poate realiza in proportie de 30-50%.

          Ingrasamintele organice prin descompunere, asigura substantele nutritive de baza (macro-, micro- si oligoelemente) necesare nutritiei minerale, continutul lor fiind variabil in functie de provenienta.

         Ingrasamintele organice sub forma de pudra sau granulate, sunt ingrasaminte ce inlocuiesc cu succes ingrasamintele organice clasice (gunoiul de grajd, mranita, compostul, turba, gunoiul de pasari, urina etc), avand doua avantaje majore fata de acestea si anume: sunt sterile, adica sunt libere de agenti patogeni si seminte de buruieni si sunt foarte usor de manipulat. Acestea sunt produse din diverse dejectii animaliere sau chiar din proteina animala (de valoare mai ridicata), materie prima ce este supusa unor procese termice de dezinfectie, in urma carora se distrug toti germenii de agenti patogeni si semintele de buruieni. Utilizarea lor conduce astfel la o cultura mult mai protejata din punctul de vedere al bolilor de sol, precum si la o rezerva mult mai redusa a buruienilor in sol.

Utilizarea optima a acestor produse permite urmatoarele:

  • eliberarea treptata de elemente nutritive (N, P, K, Mg, microelemente), evitandu-se astfel dezechilibre bruste si garanteaza o crestere constanta a structurii vegetative
  • posibilitatea fertilizarii si toamna, fara a pierde elementele nutritive din cauza ploii-spalare
  • interventia asupra solului respectand fertilitatea fiziologica a sa (datorita produselor care contin matrici organice); acest lucru are cu certitudine efect pozitiv vis-a-vis de  o mai buna asimilare a microelelementelor