Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Biostimulatori, bioregulatori si corectori de microelemente

Substanţele bioactive se utilizează în legumicultură în răsadniţe, pentru tratarea seminţelor, a răsadurilor, sau în câmp în perioada de vegetaţie.
Substanţele biostimulatoare sunt produse de sinteză care au structura chimică asemănătoare cu hormonii existenţi în plante (auxine, inhibitori, gibereline) cu excepţia retardanţilor care nu se  sintetizează în plante, dar care sunt obţinuţi prin procese de sinteză.

Rolul folosirii substanţelor biostimulatoare este de a dirija creşterea şi dezvoltarea plantelor prin reglarea echilibrului metabolic.
Un alt rol este acela de a obţine sporuri de cantitate  şi calitate superioară.
Excesul sau deficitul de lumină, temperaturile ridicate peste limita de suportabilitate influenţează echilibrul hormonal.

Eficienţa tratamentelor depinde de:

  • produsul folosit;
  • specie;
  • cultivare;
  • scopul urmărit;
  • starea fiziologică;
  • vârsta plantei;
  • condiţiile de climă;
  • sol.

În general, suplimentarea necesarului de hormoni naturali trebuie efectuată în principalele etape şi faze de creştere şi dezvoltare.
Modul şi momentul aplicării este diferit în funcţie de produsul folosit şi specia legumicolă la care se aplică.

Substanţele biostimulatoare se aplică sub formă de soluţie prin pulverizări fine, fie pe întreaga plantă sau prin îmbăierea unor părţi de plantă (seminţe, rădăcini, inflorescenţe).

Mijloacele mecanice utilizate trebuie să aibă duze foarte fine care să asigure o repartizare uniformă pe suprafaţa tratată.

Tratamentele se aplică dimineaţa după ce s-a ridicat roua sau după masă, spre seară, sau pe tot parcursul zilei dacă cerul este noros.

Numărul de tratamente diferă de la o specie la alta, de produsul folosit şi de scopul urmărit.

Atunci când se fac tratamente cu biostimulatori trebuie respectate cu stricteţe:

► concentraţia;
► doza;
► momentul aplicării.

Soluţia se pregăteşte numai atât cât este necesară pentru a fi folosită pe o perioadă de 4-5 ore.

Firma noastra va ofera o gama larga de biostimultori, bioregulatori si ingrasaminte cu microelemente de la 3 mari firme europene specializate in producerea lor: Atlantica Agricola (Spania), Valagro (Italia) si Cerexagri (Spania).