Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:

Articole pentru horticultura - STOCKER

Folii profesionale de polietilena pentru agricultura - POLITIV

Plase si tesaturi pentru agricultura - ARRIGONI

Agrotextile - BEAULIEU Technical Textiles

Folie microporoasa HORTIAGRYL - PFNonwovens

Arpagic, ceapa esalota si usturoi - FRANCHI SEMENTI

Ingrasaminte chimice FITOFERT

Ingrasaminte chimice ADFERT

Ghivece si tavite de productie ARCA

VigorPlant - substraturi profesionale

Seminte profesionale de legume

Seminte semi profesionale - Franchi Sementi

Seminte de legume - gama semi-profesionala

Seminte profesionale de gazon si trifoi ornamental Franchi Sementi

Seminte profesionale de gazon - Landscaper Pro

Ingrasaminte profesionale pentru gazon - Landscaper Pro

Ingrasaminte organice, organo-minerale si minerale

Ingrasaminte profesionale pentru flori si plante ornamentale - Osmocote

Alte ingrasaminte solubile pentru fertirigare

Biostimulatori, bioregulatori si corectori de microelemente

Pesticide

Arcade tunel

Alte materiale pentru mulcirea solului si accesorii

Agenti de umbrire a serelor si solariilor

Echipamente si accesorii irigare

Solutii pentru sustinerea plantelor

Ghivece, placi alveolare, tavite

Produse pentru culturi biologice

Accesorii horticultura

Instrumente de masurat

Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Plasa protectie contra soarelui

Razele soarelui sunt la baza fotosintezei clorofilei, care este esentiala pentru supravietuirea plantelor. Cu toate acestea, in unele perioade frunzele se pot usca, acest lucru fiind posibil datorita faptului ca se inregistreaza o transpiratie excesiva a plantelor, datorita intensitatii excesive a razelor solare, acest lucru ducand la reducerea productivitatii si a calitatii estetice a legumelor, plantelor ornamentale si florilor taiate.

In trecut, plantele care sunt mult mai sensibile la razele soarelui erau cultivate sub copaci sau spaliere protectoare, dar fara posibilitati de a obtine o umbrire optima standard pentru cerintele de crestere specifice fiecarei specii in parte.

Sistemul cel mai utilizat in prezent pe scara larga, pentru reducerea intensitatii razelor solare, este acela de acoperire a plantelor cu plasa de umbrire, efect care reduce lumina directa a soarelui, plasele avand diferite grade de umbrire. Plasele de umbrire reduc intensitatea razelor solare precum si temperatura in spatiul umbrit.

ARRIGONI ofera mai multe game de plase de umbrire pentru agricultura, fiecare din ele cu caracteristicile specifice:

  • gama PRISMA - plasa produsa din filament plat de HDPE. Are o densitate scazuta dar este foarte rezistenta, folosita in culturi unde se doreste o scadere a temperaturii mai mare in interiorul spatiilor de cultura decat in cazul umbririi cu plase de diferite culori (neagra, gri, verde tec), acolo unde se doreste dipersia luminii pentru a prevenii arsurile solare la nivelul plantei si fructelor si a permite luminii in zonele inferioare ale culturilor palisate. Linia PRISMA are un grad de umbrire variind intre 30% 49% si 57%, cu marginina laterala intarita, pentru a facilita instalarea sa, fiind de culoare alba, imbunatatita cu aditivi de difuzie a luminii de inalta calitate.
  • gama AGRI - plasa cu fir dublu tesut in lant si banda de polipropilena. Usoara dar puternica, folosita in aplicatii unde nu sunt preconizate situatii deosebite de stres pentru plante. Linia AGRI are un grad de umbrire variind intre 30% si 80%, cu orificii de prindere in margini, pentru a facilita instalarea sa, fiind de culoare neagra sau alba.
  • gama OMBRAVERDE - plasa cu monofilament tesut in lant si banda de polipropilena. Este versiunea mai profesionala a liniei AGRI. OMBRAVERDE 50-70-90 are un grad de umbrire variind de la 50% la 90%.; prevazuta cu orificii de prindere pe margini pentru a facilita instalarea sa.

ARRIGONI mai are in portofoliul sau si gamele LIBECCIO si SCIROCCO care sunt in principal plase de protectie contra vantului fabricate integral din monofilament, dar care sunt utilizate deasemenea si pentru umbrire fiind extrem de rezistente la uzura. Ele au un grad de umbrire intre 30% si 70%. Plasa LIBECCIO are orificii de prindere in margini pentru a facilita instalarea sa, in timp ce plasa SCIROCCO are marginile intarite.

  • gama LIBECCIO - plasa tesuta, echipata cu ochiuri de fixare puternice, in directie longitudinala. Elasticitatea sa usoara in directie longitudinala ii permite sa se adapteze la dimensiunile plantei. Disponibila in culoare verde inchis.
  • gama SCIROCCO - plasa monofilament HDPE tesuta fara elasticitate. Disponibila in culoare neagra sau transparenta.

Gradul de umbrire diferit se schimba conform plantelor ce trebuie umbrite si locurilor unde vor fi cultivate. Cu siguranta, in tarile din sudul Europei, gradul de umbrire va fi mai mare pentru aceleasi specii de plante cultivate.

Totusi, in general plantele au nevoie de lumina pentru a creste, spre exemplu tomatele , ardeii, dovleceii, castravetii sau capsunii cu inflorire repetata trebuie acoperiti cu plasa de umbrire cu un grad de umbrire de 30-40% pentru a proteja plantele si fructele lor in particular, de caldura torida.

Plantele cu flori pentru taiat sau cele din ghivece, care sunt de obicei cultivate in sere si solarii au nevoie de un grad mai mare de umbrire (50-70%) pentru a evita deteriorarea florilor si pentru a le stopa ca sa nu imbatranesca rapid.

Plasa de umbrire de putere medie este de asemenea utilizata in aclimatizarea serelor si solariilor pentru a preveni plantele pentru taiat sau rasadurile de deshidratare prea accentuata sau ofilire.

Gradul de umbrire de pana la 90% este utilizat la plantele cultivate pentru frunze sau plantele de interior cum ar fi Kentia (Howea forsteriana) care in mod natural traieste in padurea tropicala sub copaci si nu face fata intensitatii ridicate ale razelor soarelui. O aplicatie particulara a plasei de umbrire AGRI White este pentru acoperirea tunelelor si solariilor in care sunt cultivate legume pentru taiat, cum ar fi salata pentru frunze, salata pentru capatana etc.

In acest caz, materialul alb nu numai ca va crea conditii de lumina ideale, dar permite deasemenea ca temperatura sa fie mai redusa in asa fel incat aceste specii sa poata fi cultivate chiar si in cele mai fierbinti luni ale anului.

INSTALAREA

Exista trei tipuri de instalare a acestor plase pe sere/solarii:

  • plasa de umbrire este plasata pe sere/solarii la o distanta de 30/50 cm deasupra foliei de polietilena sau sticlei, in scopul de a mentine reduce trecerea caldurii si a permite ferestrelor de pe acoperis sa fie ridicate
  • plasa de umbrire este plasata direct pe sere/solarii dar in acest caz se obtin doua rezultate, in functie de plasarea ferestrelor de aerisire:
  1. in cazul in care ferestrele de aerisire se situeaza pe acoperis, rezultatul obtinut este doar de umbrire fara reducerea temperaturii din interiorul spatiilor protejate
  2. in cazul in care aerisirea se face laterala prin capatul sau peretii laterali ai spatiilor protejate, rezultatul obtinut este ca si in primul caz, atat de umbrire cat si de reducere a temperaturii din spatiile protejate.
  • plasa de umbrire este plasata in interiorul spatiilor protejate (sere/solarii), sub folia de polietilena sau sticla, desupra nivelului culturii. In acest caz rezultatul obtinut este atat de umbrire cat si de reducere a temperaturii, dar doar sub plasa de umbrire si doar in cazul deschiderii ferestrelor de aerisire, indiferent daca ele sunt situate in acoperis sau pe laterale.

In scopul de a crea umbra, care este extrem de important atat pentru cultivarea plantelor in exterior cat si pentru aclimatizarea legumelor si plantelor ornamentale, putem utiliza stalpi de lemn sau de beton, distantati la 8-10 m si fixati in pamant. Stalpii sunt cadrul pe care vine amplasata plasa de umbrire. De asemenea, se poate utiliza structura serei/solarului/tunelelor fara amplasarea foliei de polietilena sau sticlei, doar punand plasa pe ea.

ACCESORII

 

4010VE GREEN BUTTON

Accesorii pentru fixarea plaselor de umbrire si a celor de gard de structurile de sustinere.

 

 

4042NE AGROPLACCAA 1 GANCIO
Accesorii ce permite agatarea plasei de umbrire de cablu de sustinere.

 

 

 

4020VE CLIPSARETE
Accesorii ce permite agatarea plasei de umbrire de cablu de sustinere.

 

 

 

4014BL Omega PVC

Accesorii pentru fixarea plaselor de umbrire, antiinsecte si foliilor de solar de structura spatiilor protejate.

 

 

 

4032NE PIATTINA FISSARETE EXTRA

Banda de polietilena cu latime de 27 mm, cu densitate de 70 gr/ml, culoare neagra.

Accesoriu utilizat sub clipsuri pentru a impiedica deteriorarea foliilor si plaselor si pentru a usura indepartarea acestora la nevoie.

 

4010N PLACCHETTA
Accesorii ce permit prinderea plaselor.

 

 

 

Tara de provenienta: ITALIA