Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Fantic M

FUNGICID SISTEMIC PENTRU CONTROLUL MANEI LA CULTURI HORTICOLE

Produsul Fantic M se prezinta sub forma de pulbere fina, omogena, de culoare galbena, fara tendinta de aglomerare. Produsul contine 4% benalaxil si 65% mancozeb, este solubil in apa, formand o suspensie.

MOD DE ACTIUNE

Produsul Fantic M este un amestec de doua substante active, una sistemica, cealalta de contact. Benalaxil M este un compus cu activitate fungicida sistemica, din clasa fenilamidelor, omologat la culturile respective pentru controlul diferitelor specii de Phycomycete ce cauzeaza mana. Aceasta substanta activa este caracterizata de o activitate mare la doze mici, actiune sistemica echilibrata si rezistenta mare la spalarea cu apa. Acesta are o activitate dubla, preventiva si curativa. Activitatea preventiva se bazeaza pe atacul substantei asupra membranei celulare si zoosporilor ciupercii de mana. Efectul curativ, se bazeaza pe inhibarea ARN-polimerazei din celulele ciupercii de mana, blocand dezvoltarea acesteia. Mancozebul, este un fungicid de contact eficient impotriva unui spectru larg de ciuperci patogene. Cele doua componente asigura o penetrare rapida in tesutul plantei precum si un transport si o distributie optime in diferite organe ale plantelor verzi (frunze, struguri, lastari), fara a se acumula la extremitatile organelor de crestere. Produsul are o buna afinitate pentru stratul cuticular, odata aplicat, o parte a produsului ramane pe suprafata plantei formand un rezervor de substanta activa, care se absoarbe treptat. Fantic M, datorita rezistentei sale caracteristice la spalarea cu apa, asigura protectie eficienta, chiar si dupa o ploaie care apare la 4-6 ore dupa tratament, astfel incat nu este intotdeauna necesar sa se repete tratamentul daca ploua dupa aplicare.

SPECTRUL DE ACTIVITATE

Produsul Fantic M este un fungicid ce combate mana din culturile de vita de vie, cartof, tomate si ceapa.

MOD DE FOLOSIRE

Produsul Fantic M se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul prezentat mai jos.

Cultura Boli combatute Doza
Vita de vie Mana Plasmopora viticola 2,5 kg/ha
Cartof Mana Phytophtora infestans 2,5 kg/ha
Tomate Mana Phytophtora infestans 2,5 kg/ha
Ceapa Mana Peronospora destructor 2,5 kg/ha

TIMP DE PAUZA

Intre ultimul tratament si recoltare se asigura un timp de pauza de 14 zile pentru cartof, ceapa si tomate si de 42 de zile la vita de vie.

ROTATIA CULTURILOR

Rotatia culturilor nu este afectata de folosirea produsului Fantic M.

MOMENTUL APLICARII

La vita de vie: Produsul se foloseste in aplicari foliare, intr-un program preventiv de combatere a manei. Fantic M nu lasa reziduuri in vin, produsul benalaxil-M fiind acceptat in toate recomandarile de protectie integrata a culturilor de vita de vie. Se recomanda ca primul tratament cu Fantic M sa se faca preventiv, cu putin timp inainte de inceperea infloririi, la momentul 5-8 frunze, apoi la un interval de 10-14 zile. In conditii deosebit de favorabile atacului de mana (precipitatii repetate, temperaturi in jurul si peste 20 grade Celsius) se recomanda tratamente la intervalul minim, de 10 zile.

La cartof: Produsul se foloseste intr-un program de stropiri, urmarind in primul rand aplicarea preventiva, de indata ce conditiile de infectii primare au aparut. Daca avertizarea de atac de mana a fost facuta, tratati cultura de indata, indiferent de stadiul de vegetatie. Daca nu este presiune de mana si nu a fost lansata avertizarea, primul tratament cu Fantic M se recomanda a se face inainte de inchiderea randurilor. Intervalul intre tratamente se recomanda a fi de 7-10 zile, in functie de conditiile de mediu; in conditii deosebit de favorabile atacului de mana (precipitatii repetate, temperaturi in jurul si peste 20 grade Celsius) se recomanda tratamente la intervalul minim, de 7 zile.

La ceapa si tomate: Produsul se foloseste intr-un program de stropiri, urmarind in primul rand aplicarea preventiva, de indata ce conditiile de infectii primare au aparut. Daca avertizarea de atac de mana a fost facuta, tratati cultura de indata, indiferent de stadiul de vegetatie. Cea mai buna performanta a tratamentelor se obtine in perioadele de crestere activa, accentul va fi inceputul anului, inainte de a se inchide randurile, daca sunt conditii ridicate de aparitie a bolilor. Se recomanda maxim trei aplicari de Fantic M pe sezon, la intervalele specifice recomandate fiecarei culturi, fiind de retinut intervalul maxim de timp cand conditiile sunt mai putin favorabile pentru agentul patogen si intervalul minim atunci cand conditiile sunt favorabile.

COMPATIBILITATE

Produsul Fantic M este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Pentru o mai mare siguranta se va face un test de compatibilitate fizico-chimica.

Produs al companiei Isagro

Pret: 510,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: FANM5
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici