Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Librel Zn-EDTA 15%

Descriere:

►Librel Zn 15% este un ingrasamant cu microelemente sub forma Zn EDTA.

Contine 15% Zn

Intervalul de stabilitate al Ph-ului  (in mediu lichid): 4-9

►Este utilizat ca sursa de microelemente in agricultura si horticultura, pentru aplicatii foliare, hidroponice sau aplicatii la sol. Nu este recomandat pentru aplicatii foliare, pentru culturile din sere si solarii.

►Datorita chelatarii complete si a formei microgranulelor, microelementele isi pastreaza proprietatile, fiind absorbite rapid de catre plante. Comparartiv cu microelementele anorganice, cum ar fi sulfatii, cantitatea necesara cand sunt folositi chelatati este mult mai mica,  pentru obtinerea acelorasi rezultate.

Aspect: Microgranule dense de culoare alba.

Recomandari pentru utilizare:

► Librel Zn 15% da cele mai bune rezultate atunci cand culturile au rezerve adecvate de apa si substante nutritive de mare importanta si nu se afla sub stres din niciun motiv. Conditiile care sunt responsabile pentru o anumita deficienta pot induce, de asemenea, deficiente ale altor micronutrienti. Intotdeauna asigurati-va ca acele deficiente sunt confirmate inainte de aplicarea tratamentului.

Produsul ar trebui adaugat usor in vasul principal cu apa in timp ce este agitat, nu amestecati in prealabil. Continuati agitarea pentru un timp scurt, in timp ce va asigurati ca s-a dizolvat complet.

►Librel Zn 15% este compatibil cu toate celelalte formule chelatate Librel si cu solutii ce contin fosfati.

Tipul de aplicare
Cultura si doza de aplicare
Aplicare la sol
Culturi agricole - 0.5 - 2.0 kg/ha
Pomi  - 7 - 30 g/pom
Arbusti - 0.1 - 0.7 kg/100 arbusti
Fructe moi - 0.1 - 0.3 kg/ 100 plante
Aplicare foliara
0.25 - 0.5 kg/ha

Aceste rate indica limitele inferioare si cele superioare. Cantitatile se vor aplica in functie de marimea culturii, si gradul de deficienta, sau ambele.

Nu depasiti 0.1% (1 g/l) solutie pentru aplicatiile foliare la culturile de fructe!

Utilizare la scala redusa

►Aplicatii la sol: aplicati 2 - 10gr Librel/ 10 m2

►Aplicatii foliare: preparati 0.1% solutie Librel (1g/l) si aplicati.

Aplicatii la sol:

► Librel Zn 15% trebuie sa fie dizolvat intr-un volum convenabil de apa pentru a se potrivi cu echipamentul utilizat si pentru a asigura o acoperire uniforma la sol.

Culturi generale

► Aplicati cu un pulverizator de joasa presiune imediat inaintea ultimei cultivari, inainte de insamantare sau plantare. In cazul in care culturile sunt stabilite, aplicati intre randuri.

Culturi perene – pomi si arbusti

► Aplicati cu un pulverizator de joasa presiune, in mod circular sub limita extrema a crengilor. Pentru mai bune rezultate, microelementele trebuie sa se regaseasca in zona radacinii inainte sa inceapa cresterea sezoniera si acesta se poate realiza printr-o aplicare adecvata la timp.

Aplicatii foliare

► Librel Zn 15% trebuie sa fie dizolvat intr-un volum convenabil de apa pentru a se potrivi cu pulverizatorul utilizat si suprafata foliara a culturilor tinta. Trebuie respectate urmatoarele puncte:

  1. pulverizatorul trebuie sa fie echipat cu duze care produc o pulverizare fina, de calitate
  2. trebuie aplicata  o solutie suficienta pe suprafata frunzelor si a tulpinii, formand o pelicula de umezeala cu grad ridicat de aderenta
  3. pulverizarea trebuie efectuata intr-o zi senina, dar nu atunci cand soarele este puternic . Cea mai buna perioada este dupa-amiaza tarziu sau seara, cand  umiditatatea atmosferica este mai mare
  4. daca ploaia este inevitabila, pulverizarea trebuie amanata. In cazul in care va ploua in decursul a 4 ore de la pulverizare, cultura trebuie repulverizata 3 sau 4 zile mai tarziu

Culturile de fructe

Nu depasiti 0.1% (1 g/l) solutie din nicio combinatie Librel chelatat!

Unele soiuri de fructe si culturi pot prezenta o sensibilitate imprevizibila la chelatati EDTA. In cazul in care utilizarea din propria experienta nu este suficienta, va recomandam mici aplicatii inainte de utilizarea la scara larga.

Cand Librel chelatat se aplica singur (fara un pesticid care sa contina suficient agent de umectare) este esential ca un agent de umectare nonionic sa fie adaugat la doza recomandata.

Pentru a obtine rezulate maxime, aplicarile foliare ar trebui sa inceapa cat mai repede posibil in sezon, de indata ce exista o zona frunzoasa suficienta pentru a absorbi solutia.

Irigare -Fertirigare

Una sau mai multe formule Librel chelatate, in functie de necesitate, ar trebui injectate in sistemele de irigare, in doza de 1 kg la 10000 litri de apa, pana cand sunt atinse dozele de aplicare corespunzatoare solului, prezentate anterior in tabel.

Daca este necesar, repetati aplicarea in sezonul de crestere.

Depozitarea produsului

Depozitati produsul intr-un loc uscat. Chiar daca produsul devine umed si cu asperitati, acesta nu isi va pierde din eficacitate. Produsul neutilizat, va fi depozitat pe termen nelimitat daca va fi ferit de orice sursa de lumina.

Pret: 58,60 Lei (TVA inclus)
Cod produs: 150-212-089
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici