Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Perlit

Perlitul este o roca vulcanica care prin incalzire la 800 - 1000 grade Celsius este expandata. Perlitul este un produs neutru din punct de vedere chimic, anorganic, inert si steril, un material cu o buna capacitate de retinere a apei si cu însusiri ameliorative si de aerisire pentru sol si diferite substraturi de cultura. Aceste granule contin foarte multe capilaritati. Consecinta a acestei structuri este ca granulele expandate pot retine o cantitate mare de apa. O parte din aceasta cantitate de apa retinuta este situata la exteriorul granulei fiind accesibila imediat plantei. Aceasta însusire l-a facut sa fie foarte raspândit în horticultura. Acest produs este foarte utilizat in producerea materialului saditor (rasadurilor, butasilor etc.). Se prezinta sub trei forme granulare. Continutul unui sac este de 100 l.

Descriere Marimea granulei (mm)
Perlit nr. 1 0-1
Perlit nr. 2 0,6-2,5
Perlit nr. 3 1-7,5

Cu ocazia plantarii si sadirii puietilor si arbustilor se foloseste un amestec de perlit cu turba.
Tot asa si în cazul înradacinarii.

Se poate folosi ca substat pentru germinare cat si pentru culturile hidroponice.

Pentru germinare si inradacinare se foloseste 100% perlit fara alt adaos iar pentru amestecuri de pamant se foloseste astfel:
- pentru plantele ce au nevoie de umiditate mare: 3 parti perlit + 1 parte pamant
- pentru plantele ce au nevoie de umiditate medie: 1 parte perlit + 1 parte pamant
- pentru plantele ce au nevoie de umiditate mica: 1 parte perlit + 3 parti pamant

Perlitul se poate aplica pe suprafete mari, terenuri agricole, sere, cat si in ghivece si jardiniere
- Pentru plante de gradina, dupa prelucrarea uzuala a solului, se aseaza un strat de perlit horticol, de grosime 4-5 cm, umezit in prealabil, in fiecare groapa de plantare
- Pentru plantele cultivate in ghivece, se aseaza pe fundul vasului un strat de perlit horticol de grosime 3-4 cm, umezit in prealabil
- Se poate folosi si in amestec omogen cu solul in proportie de 1/3 – 1/5 functie de calitatea solului - perlitul horticol poate constitui el insusi substrat de cultura in serele unde exista dotari si tehnologii adecvate ( culturi hidroponice )
- Perlitul, ambalat in geotextil sau asezat intre doua straturi de material geotextil, constituie strat usor cu rol de drenaj, de filtrare si rezervor de apa in sistemele de terase verzi.

*Pentru acest produs se percep taxe de expeditie indiferent de valoarea comenzii. Acest produs nu face obiectul conditiilor de transport gratuit!!!

 

Pret: 81,60 Lei (TVA inclus)
Cod produs: 300-901-021
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici