Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Cum livram?

Important de stiut despre livrarea produselor:

 • www.morami.ro livreaza produsele comandate pe intreg teritoriul Romaniei cu ajutorul flotei de autoutilitare a companiei Morami, a firmei de curierat Fan Courier, Postei Romane sau prin firme de transport (in acest caz se percepe plata in avans a produselor comandate datorita imposibilitatii platii produselor comnadate la firma care efectueaza transportul produselor).

      Pentru perioada iulie-decembrie

 • Comenzile receptionate pana in ora 1300 se vor procesa in aceeasi zi, dupa confirmarea stocului, in limita timpului disponibil
 • Comenzile receptionate dupa ora 1300 se vor procesa incepand cu ziua urmatoare, in limita stocului si a timpului disponibil
 • Comenzile se vor expedia numai dupa confirmarea lor telefonica

      Pentru perioada decembrie-iunie

 • Toate comenzile receptionate in ziua curenta, se vor procesa a doua zi lucratoare, datorita volumului mare de comenzi
 • Comenzile se vor expedia numai dupa confirmarea lor telefonica
 • Expedierea comenzilor nu se va face decat dupa ce in prealabil unul din reprezentantii nostri va va contacta pentru comunicarea costurilor si modalitatii de livrare
 • Exemplu de calcul pentru livrare prin firma de curierat Fan Courier, pentru un colet in greutate de 4 kg – daca livrarea se face la o adresa situata pe km 0 (lista cu localitatile pe km 0 o gasiti aici ).
Cost expeditie preferential Fan Courier
  Comision  Greutate/Valoare Cost 
Cost greutate colet Taxa primul kg 9.30 1 9.30
Taxa fiecare kg suplimentar 0.80 3 2.40
Cost total greutate colet (fara TVA) 11.70
Cost ramburs 4.00 - 4.00
Cost total ramburs (fara TVA) 4.00
Cost km suplimentari 0.80 - 0.00
Cost total km suplimentari (fara TVA) 0.00
Cost total expeditie (fara TVA) 15.70
Cost total expeditie (inclus TVA) 18.84
 • Exemplu de calcul pentru livrare prin firma de curierat Fan Courier, pentru un colet in greutate de 4 kg – daca livrarea se face la o adresa situata la o distanta de 35 km fata de sediile Fan Courier si pentru care se percep km suplimentari (lista cu localitatile pe km 0 o gasiti aici ).

Oricare localitate care nu se afla pe aceasta lista intra in lista localitatilor carora li se percep km suplimentari. Pentru a afla cati km suplimentari sunt arondati localitatii dumneavoastra care nu se afla pe lista km 0, va rugam sa solicitati informatia respectiva de la operatorii nostri care va vor prelua comanda si va vor contacta.

Cost expeditie preferential Fan Courier
  Comision  Greutate/Valoare Cost 
Cost greutate colet Taxa primul kg 9.30 1 9.30
Taxa fiecare kg suplimentar 0.80 3 2.40
Cost total greutate colet (fara TVA) 11.70
Cost ramburs 4.00 - 4.00
Cost total ramburs (fara TVA) 4.00
Cost km suplimentari 0.80 35 28.00
Cost total km suplimentari (fara TVA) 28.00
Cost total expeditie (fara TVA) 43.70
Cost total expeditie (inclus TVA) 52.44

Se pot expedia prin Posta Romana doar coletele care au o greutate pana in 20 kg si care pot fi ambalate in cutii. Produsele care nu pot fi ambalate in cutii, in general produse agabaritice (de exemplu role folie, role mari banda irigare, furtun picurare, teava polietilena, saci ingrasaminte etc) nu pot fi livrate prin aceasta modalitate.

 • Exemplu de calcul pentru livrare prin Posta Romana, pentru un colet in greutate de 4 kg, cu un ramburs de 100 lei
Cost expeditie Posta Romana
  Comision  Greutate/Valoare Cost 
Cost greutate colet Taxa standard 4.92   4.92
Taxa greutate colet* 1.00 4 4.00
Cost total greutate colet (fara TVA) 8.92
Cost valoare declarata Taxa valoare 1.1% 16.67 0.18
Cost total valoare declarata (fara TVA) 0.18
Cost ramburs (fara TVA)
 
Taxa standard 2.50   2.50
Taxa ramburs** 1.1% 100 1.10
Cost total ramburs (fara TVA) 3.60
Cost total expeditie (fara TVA) 12.70
Cost total expeditie (inclus TVA) 14.52

 

*pentru coletele pana in 10 kg, taxa greutate colet este de 1.20 lei (tva inclus), iar pentru coletele peste 10 kg, taxa de greutate colet este de 1.80 lei (tva inclus)

** taxa ramburs este scutita de TVA

Costurile de expeditie pot fi:

 • introduse pe factura, separat fata de produsele facturate, caz in care agentul Fan Courier va va emite o singura chitanta fara a mai incasa separat costurile de expeditie
 • platite de catre dumneavoastra separat, la primirea coletului, caz in care agentul Fan Courier va emite separat chitanta pentru plata costurilor de expeditie, iar valoarea facturii reprezentand valoarea produselor achizitionate, fara costuri de expeditie.

Pentru comenzile a caror valoare depasesc suma de 500 lei (TVA inclus), cu exceptia substraturilor si a ingrasamintelor, se va acorda transport gratuit, in limita localitatilor aflate la km zero (lista cu localitatile pe km 0 o gasiti aici)

Pentru expeditiile a caror valoare depasesc suma de 500 lei (TVA inclus), in localitatile care nu se afla pe lista cu km zero, se vor percepe doar taxele cu km suplimentari.

In oricare din cazurile de mai sus, beneficiati de costuri de livrare preferentiale conform contractului pe care firma noastra il are cu Fan Courier.

 • la plasarea comenzii, cu livrare prin Fan Courier aveti posibilitatea sa specificati un interval orar in care doriti sa fie livrate produsele. Un agent Fan Courier o sa va contacteze inainte de livrare
 • termen de livrare la adrese cu km 0: 24-48 ore
 • produsele mari se livreaza doar pana in fata domiciliului, agentul firmei de curierat Fan Courier nu este obligat sa-l duca pana la domiciliu (la etaj)
 • intervalul orar de livrare a produselor prin Fan Courier  este intre 09-17, luni-vineri si sambata intre 09-12. De retinut faptul ca livrarea coletelor Sambata de catre Fan Courier este taxata suplimentar si ca in general, Sambata se livreaza coletele doar in orasele mari.
 • coletele expediate la sediul Fan Courier din zona destinatarului pot fi ridicate in termen de 7 zile de cand au ajuns la sediu
 • la preluarea coletului este obligatia clientului de a verifica daca produsul corespunde cu cel comandat pe site 
 • puteti deschide coletul doar dupa ce ati platit contravaloarea lui
 • in cazul in care doriti sa deschideti coletul la preluarea acestuia, puteti opta pentru serviciul de deschidere al coletului la primire, pentru care se percepe o taxa de 2.50 lei + TVA. Pentru a beneficia de acest serviciu, va rugam sa mentionati  operatorului in momentul in care vi se preia comanda. Aceasta taxa se va adauga la costul total conform exemplelor de calcul de mai sus. Acest serviciu este gratuit pentru toti clientii a caror comenzi depasesc suma de 500 lei (TVA inclus), cu exceptia comenzilor de substraturi, ingrasaminte si turba.
 • in cazul in care veti opta pentru livrarea coletului prin Posta Romana, nu veti putea solicita acest serviciu de deschidere a coletului la ridicarea coletului de la Posta  sau la primirea lui de la factorul postal
 • in conditiile in care clientul nu solicita serviciul de deschidere al coletului, societatea Morami S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea unor eventuale marfuri lipsa sau marfuri deteriorate
 • va rugam sa VERIFICATI INTEGRITATEA coletului si a produselor in prezenta curierului! Trasportatorul si furnizorii nostri nu accepta reclamatii ulterioare.
 • in cazul in care produsele nu corespund calitativ, exista urme, lovituri din cauza transporului va rugam sa semnalati acest lucru intr-un proces verbal, semnat si de curier
 • in cazul in care ati ales plata ramburs curierul emite o chitanta pe aceasta suma. In cazul in care factura a fost emisa pe persoana juridica,  va rugam sa  aveti in vedere ca si chitanta emisa de curier sa fie pe aceeasi persoana.
 • In cazul comenzilor de produse care necesita fractionarea acestora (de exemplu folie, agrotextil),  precum si a comenzilor care depasesc greutatea de 50 kg, se va achita un avans de 50% din valoarea comenzii, prin emiterea unei facturi proforme, urmand ca diferenta sa fie achitata prin ramburs la primirea coletului.

Atentie !!!

 • in cazul clientilor care au achitat un avans din valoarea comenzii si refuza ridicarea coletului din motive neintemeiate, care nu depind de societatea Morami, clientul este obligat sa suporte contravaloarea costurilor de transport tur-retur. Astfel, clientului i se va restitui doar difierenta dintre avansul achitat si costurile de transport tur-retur.
 • in cazul clientilor care refuza ridicarea coletelor, fara un motiv intemeiat, societatea Morami S.R.L. suportand astfel cheltuielile de transport si retur, isi va rezerva dreptul ca, la urmatoarele comenzi ale clientului respectiv, sa i se emita o factura proforma corespunzatoare comenzii inregistrate, pe care acesta o va achita in avans, ulterior urmand sa fie expediata comanda.
 • Lista produselor exceptate de la transport gratuit prin curierat:

- Turba si substraturi pentru flori

- Perlit

- Ingrasaminte solide ambalate la saci (Osmocote, Landscaper Pro, Grandfield Fort, Turo Fort, MAP Fort, MKP Fort, azotat de calciu, azotat de potasiu, sulfat de potasiu, sulfat de magneziu, etc) 

- Ingrasaminte organice solide (Fomet)

- Agent de umbrire La Blanche, Witvast

- Sterilizant de sol Basamid, sac 25 kg

- Tavi alveolare Elform

​- Tavi alveolare, pahare si ghivece TEKU

- Tavite pentru rasaduri

- Teava de polietilena LDPE si HDPE

 • Comenzile care contin ingrasaminte ambalate la saci de 25 kg, 40 kg nu beneficiaza de transport gratuit.