Autentificare Cosul meu

Cum livram?

 • www.morami.ro livreaza produsele comandate pe intreg teritoriul Romaniei cu ajutorul flotei de autoutilitare a companiei Morami, a firmei de curierat Fan Courier, Postei Romane sau prin firme de transport (in acest caz se percepe plata in avans a produselor comandate datorita imposibilitatii platii produselor comnadate la firma care efectueaza transportul produselor).

      Pentru perioada iulie-decembrie

 • Comenzile receptionate pana in ora 1300 se vor procesa in aceeasi zi, dupa confirmarea stocului, in limita timpului disponibil.
 •     Comenzile receptionate dupa ora 1300 se vor procesa incepand cu ziua urmatoare, in limita stocului si a timpului disponibil.
 •     Comenzile se vor expedia numai dupa confirmarea lor telefonica de catre clienti.

      Pentru perioada decembrie-iunie

 • Toate comenzile receptionate in ziua curenta, se vor procesa a doua zi lucratoara, datorita volumului mare de comenzi.
 • Comenzile se vor expedia numai dupa confirmarea lor telefonica de catre clienti.
 • Expedierea comenzilor nu se va face decat dupa ce in prealabil unul din reprezentantii nostri va va contacta pentru comunicarea costurilor si modalitatii de livrare.
 • Exemplu de calcul pentru livrare prin firma de curierat Fan Courier, pentru un colet cu greutatea de 1 kg - daca livrarea se face la o adresa situata pe km 0 (lista cu localitatile pe km 0 o gasiti aici ).
Cost expeditie preferential Fan Courier
  Comision  Greutate/Valoare Cost 
Cost greutate colet Taxa primul kg 9.30 1 9.30
Taxa fiecare kg suplimentar 0.80 3 2.40
Cost total greutate colet (fara TVA) 11.70
Cost ramburs 5.00 - 5.00
Cost deschidere colet 2.50 - 0.00
Cost km suplimentari 0.80 - 0.00
Cost total expeditie (fara TVA) 16.70
Cost total expeditie (inclus TVA) 19.87
 • Exemplu de calcul pentru livrare prin firma de curierat Fan Courier, pentru un colet cu greutatea de 1 kg - daca livrarea se face la o adresa situata la o distanta de 35 km fata de sediile Fan Courier si pentru care se percep km suplimentari (lista cu localitatile pe km 0 o gasiti aici ).

Oricare localitate care nu se afla pe aceasta lista intra in lista localitatilor carora li se percep km suplimentari. Pentru a afla cati km suplimentari sunt arondati localitatii dumneavoastra care nu se afla pe lista km 0, va rugam sa solicitati informatia respectiva de la operatorii nostri care va vor prelua comanda si va vor contacta.

Cost expeditie preferential Fan Courier
  Comision  Greutate/Valoare Cost 
Cost greutate colet Taxa primul kg 9.30 1 9.30
Taxa fiecare kg suplimentar 0.80 3 2.40
Cost total greutate colet (fara TVA) 11.70
Cost ramburs 5.00 1 5.00
Cost deschidere colet 2.50 1 2.50
Cost km suplimentari 0.80 35 28.00
Cost total expeditie (fara TVA) 47.20
Cost total expeditie (inclus TVA) 56.17

Se pot expedia prin Posta Romana doar coletele care au o greutate pana in 20 kg si care pot fi ambalate in cutii. Produsele care nu pot fi ambalate in cutii, in general produse agabaritice (de exemplu role folie, role mari banda irigare, furtun picurare, teava polietilena, saci ingrasaminte etc) nu pot fi livrate prin aceasta modalitate.

 • Exemplu de calcul pentru livrare prin Posta Romana, pentru un colet in greutate de 4 kg, cu un ramburs de 100 lei:
Cost expeditie Posta Româna
  Comision  Greutate/Valoare Cost 
Cost greutate colet Taxa standard 7.20   7.20
Taxa greutate colet* 1.20 1 1.20
Cost total greutate colet 8.40
Cost valoare declarat? Taxa valoare 1.1% 20.00 0.22
Cost ramburs (fara TVA)
 
Taxa standard 2.50   2.50
Taxa ramburs** 1.1% 100 1.10
Cost total ramburs 3.60
Cost total expeditie (fara TVA) 10.84
Cost total expeditie (inclus TVA) 12.22

*pentru coletele de pana in 10 kg, taxa de greutate colet este de 1.20 lei (tva inclus), iar pentru coletele peste 10 kg, taxa de greutate colet este de 1.80 lei (tva inclus)

** taxa ramburs este scutita de TVA

Costurile de expeditie pot fi:

 • introduse pe factura, separat fata de produsele facturate, caz in care agentul Fan Courier va va emite o singura chitanta fara a mai incasa separat costurile de expeditie.
 • platite de catre dumneavoastra separat, la primirea coletului, caz in care agentul Fan Courier va emite separat chitanta pentru plata costurilor de expeditie, iar valoarea facturii reprezentand valoarea produselor achizitionate, fara costuri de expeditie.

Pentru comenzile a caror valoare depasesc suma de 500 lei (TVA inclus), cu exceptia substraturilor, a ingrasamintelor si a alotr produse care sunt excluse de la conditiile de transport gratuit, se va acorda transport gratuit, in limita localitatilor aflate la km zero (lista cu localitatile pe km 0 o gasiti aici). 

Pentru expeditiile a caror valoare depaseste suma de 500 lei (TVA inclus), in localitatile care nu se afla pe lista cu km zero, se vor percepe doar taxele cu km suplimentari.

In oricare din cazurile de mai sus, beneficiati de costuri de livrare preferentiale conform contractului pe care firma noastra il are cu Fan Courier.

 • la plasarea comenzii, cu livrare prin Fan Courier aveti posibilitatea sa specificati un interval orar in care doriti sa fie livrate produsele. Un agent Fan Courier o sa va contacteze inainte de livrare.
 • termen de livrare la adrese cu km 0: 24-48 ore.
 • produsele mari se livreaza doar pana in fata domiciliului, agentul firmei de curierat Fan Courier nu este obligat sa-l duca pana la domiciliu (la etaj).
 • intervalul orar de livrare a produselor prin Fan Courier  este intre 09-17, luni-vineri si sambata intre 09-12. De retinut faptul ca livrarea coletelor in zilele de Sambata de catre Fan Courier este taxata suplimentar si in general, Sambata se livreaza coletele doar in orasele mari.
 • coletele expediate la sediul Fan Courier din zona destinatarului pot fi ridicate in termen de 7 zile de cand au ajuns la sediu.
 • in cazul in care ati ales plata ramburs curierul emite o chitanta pe aceasta suma. Daca factura a fost emisa pe persoana juridica,  va rugam sa  aveti in vedere ca si chitanta emisa de curier sa fie pe aceeasi persoana.
 • la preluarea coletului este obligatia clientului de a verifica daca produsul corespunde cu cel comandat pe site.
 • puteti deschide coletul doar dupa ce ati platit contravaloarea lui daca ati optat pentru transport fara verificare colet, in caz contrar, daca ati optat pentru optiunea de verificare colet, clientul este nevoit sa deschida coletul inainte de achitarea contravalorii bunurilor comandate.
 • la toate coletele expediate prin firma de curierat FAN curier, optiunea de verificare colet este automat inclusa in costurile de transport. Aceasta taxa se va adauga la costul total de transport conform exemplelor de calcul de mai sus. Acest serviciu este gratuit pentru toti clientii a caror comenzi depasesc suma de 500 lei (TVA inclus), cu exceptia comenzilor care contin produse care sunt excluse de la transport gratuit.
 • in cazul in care veti opta pentru livrarea coletului prin Posta Romana, nu veti putea solicita acest serviciu de deschidere a coletului la ridicarea coletului de la Posta  sau la primirea lui de la factorul postal..
 • va rugam sa VERIFICATI INTEGRITATEA coletului si a produselor in prezenta curierului ! Trasportatorul si furnizorii nostri nu accepta reclamatii ulterioare.
 • firma MORAMI SRL nu isi asuma responsabilitatea unor eventuale marfuri lipsa sau marfuri deteriorate in cazul in care clientul nu a verificat coletul la recetionarea acestuia.
 • in cazul in care produsele nu corespund calitativ, exista urme, lovituri din cauza transportului va rugam sa semnalati acest lucru intr-un proces verbal in prezenta curierului, semnat si de catre acesta.
 • in cazul coletelor care contin mai multe produse, dar doar unul sau o parte din acestea sunt deteriorate din cauza transportului, procedura implica returul intregului colet, implicit a tuturor produselor livrate.
 • daca plata coletului se va face ramburs, iar clientul constata defectiuni la produsele comandate, in momentul verificarii coletului (in prezenta curierului) acestea poate refuza coletul, fara a mai plati contravaloarea acestuia.
 • daca clientul a optat pentru plata online a coletului si la verificare constata defectiuni sau neconformitati ale produselor, dupa refuzarea coletului, firma in termen de pana la 7 zile lucratoare va achita in contul clientului contravaloarea facturii.
 • In cazul comenzilor de produse care necesita fractionarea acestora (de exemplu folie de solar, agrotextil),  precum si a comenzilor care depasesc greutatea de 50 kg, se va achita un avans de 50% din valoarea comenzii, prin emiterea unei facturi proforme, urmand ca diferenta sa fie achitata prin ramburs la primirea coletului.

Atentie !!!

 • in cazul clientilor care au achitat un avans din valoarea comenzii si refuza ridicarea coletului din motive neintemeiate, care nu depind de societatea Morami, clientul este obligat sa suporte contravaloarea costurilor de transport tur-retur. Astfel, clientului i se va restitui doar difierenta dintre avansul achitat si costurile de transport tur-retur.
 • in cazul clientilor care refuza ridicarea coletelor, fara un motiv intemeiat, societatea Morami S.R.L. suportand astfel cheltuielile de transport si retur, isi va rezerva dreptul ca, la urmatoarele comenzi ale clientului respectiv, sa i se emita o factura proforma corespunzatoare comenzii inregistrate, pe care acesta o va achita in avans, ulterior urmand sa fie expediata comanda.

 La comenzile sub 50 de lei transportul este de 30 de lei (TVA inclus).

 • Lista produselor exceptate de la transport gratuit prin curierat:

- Turba si substraturi pentru flori

- Perlit

- Ingrasaminte solide ambalate la saci

- Agenti de umbrire

- Tavi alveolare, pahare si ghivece

- Tavite pentru rasaduri

- Teava de polietilena LDPE si HDPE

- Banda de picurare

- Alte produse care contin aceasta mentiune in pagina de produs