Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Plasa protectie contra vantului si soarelui

Vantul in natura este foarte util pentru a ajuta la polenizare (pentru plante anemorfile) si pentru eliminarea aerului umed din spatiile protejate, reducand astfel riscul infectiilor fungice.

Pe de alta parte, daca viteza vantului este prea mare, pot fi cauzate daune grave culturilor, cum ar fi reducerea polenizarii si legarea, plante stresate hidric din cauza transpiratiei excesive, ruperea ramurilor, foliaj si fructe deteriorate si distrugerea suporturilor de sprijin ale plantelor.

Pentru a preveni aceste lucruri, este posibil sa se instaleze perdele naturale de protectie contra vantului, care necesita o lunga perioada de timp inainte de a putea functionaa si au nevoie de o alocare mare de spatiu utilizat, creand totodata concurenta pentru apa si nutrientii din sol cu plantele cultivate.

Perdelele artificiale sunt o alternativa extrem de legitima, sunt usor de instalat si gata de a folosite chiar si in cazul unor spatii mici alocate.

Gamele ARRIGONI de plase pentru protectie contra vantului cuprinde:

  • gama LIBECCIO
  • gama SCIROCCO

LIBECCIO si SCIROCCO

Plasa protectie contra vantului in monofilament HDPE

Cea mai utilizata plasa pentru instalarea perdelelor de protectie contra vantului este cea cu o permebilitate a aerului de 50%.

Plasele pot reusi sa extinda functia de protectie de pala la 8-10 ori inaltimea sistemului in sine, tinand cont ca pomii necesita o protectie de 15-20 de ori mai mare decat in cazul legumelor. daca se utilizeaza o perdea mai groasa de protectie contra vantului, de exemplu 70%, curentii de aer din aval creaza miscari vortex care reduc foarte mult zon protejata de vant.

O alta aplicatie a sistemelor de protectie contra vantului este pentru protectia serelor si solariilor. In cazul prezentei unui vant puternic in acea zona are loc o dispersie puternica a caldurii ce trebuie compensate cu costuri ridicate de incalzire a acestor spatii protejate.

INSTALAREA

Tara de provenienta: ITALIA