Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Folii pentru mulcirea solului

Foliile de mulcire sunt un vesmant de protectie ce acopera solul, in primul rand pentru a modifica efectul climatului local. Caracteristica cea mai puternica a foliilor pentru mulcire este impactul pe care il au asupra luminii. Lumina este responsabila atat pentru crearea caldurii cat si a culorilor. Folia de mulcire din plastic poate avea impact asupra cresterii sau scaderii temperaturii, in fuctie de culoarea acesteia.

Avantajele mulcirii:

 • recoltare timpurie: temperatura substratului de cultura este crescuta, promovand dezvoltarea mai rapida a culturii si implicit o recolta mai timpurie.
 • reducerea evaporarii: pierderea apei din sol este redusa sub folia de mulcire. Ca rezultat, frecventa irigarii este redusa.
 • reducerea pierderilor de ingrasaminte : ingrasamintele sunt optim utilizate nefiind irosite.
 • reducerea compactarii solului: substratul de sub mulci ramane reavan si bine aerat.
 • ruperea radacinilor este eliminata: datorita tipului de cultivare
 • recolte vegetale curate: solul nu este imprastiat pe plante si fructe, datorita ploilor, rezultand in produse finite curate
 • controlul cresterii buruienilor: folia de mulcire blocheaza lumina fotosintetica. Buruienile nu pot supravietui in aceste conditii.
 • managementul insectelor: culoarea argintie si alba reflecta lumina. Lumina reflectata pare sa impiedice insectele sa vada plantele. Culoare galbena atrage musculita alba de sera.

Tupuri de folii de mulcire produse de catre Politiv:

 • folie de mulcire transparenta - folia transparenta de mulcire a fost utilizata de multi ani si este utilizata in cultivarea multor specii de plante. Folia de mulcire transparenta are cea mai mare transmisie a luminii si incalzeste cel mai tare solul comparativ cu alte folii de mulcire de culori diferite. Folia de mulcire transparenta limiteaza controlul buruienilor, prin urmare erbicidele trebuie utilizate.
 • folie de mulcire neagra si alb/neagra - este cea mai populara folie de mulcire. Aceasta intarzie si impiedica cresterea buruienilor. Mulcirea cu folie neagra are cel mai mic cost. Folia neagra absoarbe lumina in spectrul vizibil, IR si ultraviolet. Datorita faptului ca lumina in spectrul PAR (necesar folosintezei) este absorbita si nu trece prin folie, buruienile nu pot creste sub ea. De asemenea, ca urmare a absorbtiei spectrului luminii in intervalul PAR si vizibil, folia "se incalzeste", prin urmare, atunci cand cultivati plante sensibile la caldura, va recomandam sa folositi folia alb/negru. Aceasta folia are acelasi atribut de blocare a luminii ca folia neagra, dar cuplat cu avantajele folia albe, acelea ca aceasta folie nu se incalzeste si nu provoaca deteriorarea culturilor sensibile la caldura. Folia de mulcire alb/negru va asigura o temperatura a solului mai rece decat in cazul foliei transparente sau a celei negre. Acest tip de folie este cel mai potrivit pentru culturile sensibile la caldura.
 • folie de mulcire fotoselectiva: film de mulcire cu un singur strat sau mai multe straturi avand culori diverse. Aceste folii sunt concepute pentru a manipula lumina , temperatura si umiditatea si pentru a respinge sau atrage insectele. Foliile de mulcire cu lungimi de unda selective pot adauga zile sau saptamani perioadei de vegetatie a culturilor si pot creste randamentul culturilor. Cateva din tipurile de folii fotoselective sunt:
 1. argintie: repelenta pentru afide. Mai putine afide inseamna mai putine viroze.
 2. argintie/neagra: repelenta pentru afide (argintiu) si control impotriva buruienilor (negru).
 3. argintie/maro: repelenta pentru afide (argintiu), incalzeste solul si control impotriva buruienilor (maro).
 4. albastra: atrage tripsul.
 5. galbena: atrage insectele.
 6. galbena/neagra: atrage insectele (galben) si control impotriva buruienilor (negru).
 7. galbena/maro: atrage insectele (galben), incalzeste solul si control impotriva buruienilor (maro).
 8. maro/verde: ofera o incalzire a solului si suprima buruienile. Folia transmite un procent ridicat de lumina infrarosie, incalzind solul, impiedicand in acelasi timp radiatia activa fotosintetica.
 • folie de mulcire biodegradabila: Avantajul unei folii de mulcire "standard" il reprezinta durata ei de viata, Acest atribut poate reprezenta o problema la sfarsitul utilizarii ei, precum si necesitatea colectarii si reciclarii ei. Problema cea mai mare cu folia de mulcire este indepartarea acesteia de pe terenul cultivat la sfarsitul sezonului. Folia de mulcire din polietilena nu se descompune. Prelucrarea foliei de mulcire odata cu terenul reprezinta un pericol pentru mediu si in timp va degrada calitatea terenului respectiv. Foliile biodegradabile au o durata de viata limitata si pot fi prelucrate adata cu pamantul. Folosind folia de mulcire biodegradabila, indepartarea acesteia de pe terenul cultivat, la sfarsit de sezon, nu mai este necesara. Folia se biodegradeaza complet in sol. La finalul procesului de dezintegrare, folia devine o parte integranta a solului, fara a deteriora calitatea acestuia.

Foliile de polietilena pentru mulcire produse de Politiv sunt folii multistrat si sunt disponibile intr-o singura culoare sau doua culori pentru a ajunge la cerintele specificate de catre clientii sai. Sunt diponibile folii cu latimea pana la 2,2 m si grosimea minima de 15 microni.

In tabelul de mai jos puteti vedea principalele tipuri de folii de mulcire produse de catre Politiv pentru clientii sai de pe intreg globul si caracteristicile lor specifice.

Folii pentru mulcire Politiv

Categorie Descriere Sezon Cultura Temperatura solului Control buruieni Management insecte
E1102 mulci transparent tot anul legume ridicata    
E1103 mulci negru tot anul toate scazuta da  
E1105 mulci foarte subtire transparent tot anul toate ridicata    
E1107 maro fotoselectiv iarna-primavara legume medie da  
E1108 verde fotoselectiv iarna-primavara ardei, pepeni medie da  
E1109 mulci galben tot anul legume medie da musculita alba
E1110 mulci argintiu vara pepeni, capsuni medie da afide, musculita alba
E1111 maro/argintiu vara pepeni, capsuni medie da afide, musculita alba
E1112 negru/argintiu vara pepeni capsuni scazuta da afide, musculita alba
E1113 maro/galben tot anul legume medie da musculita alba
E1114 negru/galben vara legume scazuta da musculita alba
E1115 negru/alb vara toate scazuta da afide, musculita alba
E1118 mulci foarte subtire negru tot anul toate scazuta da  
E1125 negru/argintiu (rezistent la sulf) vara pepeni, capsuni scazuta da afide, musculita alba
E1128 maro/argintiu (rezistent la sulf) vara pepeni, capsuni medie da afide, musculita alba
E1129 negru/alb (rezistent la sulf) vara pepeni, capsuni scazuta da afide, musculita alba

Pentru a vizualiza cateva imagini cu folii Politiv pentru mulcire din campul de productie click aici.

Pentru a afla informatii cu privire la modul de manipulare si utilizare a foliilor Politiv pentru sere si solarii precum si conditiile de acordare a garantiei, consultati

Ghidul pentru manipularea si utilizarea foliilor Politiv pentru sere si solarii.