Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Folie solar Politiv E2181 CLEAR UVA+IR+EVA+AF/AD

Principalii factori care afecteaza radiatia solara transmisa in interiorul unei sere/solar sunt: tipul structurii, forma si gradul de inclinare a acoperisului serei/solarului, orientarea acestuia in raport cu soarele, locatia echipamentelor din sera/solar pentru umbrire/ecranare si proprietatile radiatiei solare ale foliei de acoperire a serei/solarului (componente de transmisie directa sau difuza). Lumina trebuie sa fie optimizata la fel ca ceilalti factori ce induc cresterea, in scopul de a obtine o productivitate optima in sera/solar (cantitativa si calitativa). Intensitatea luminii si spectrul de lumina precum si fotoperioada de expunere trebuie sa fie adaptate conform cerintelor culturii.

Cand lumina intalneste folia pentru acoperit sera/solarul, se pot intampla mai multe lucruri cu unda respectiva de lumina:

 • poate fi absorbit de catre folie, caz in care energia este convertita in caldura
 • poate fi reflectat de catre folie
 • poate fi transmis de catre folie

Absorbtia

Atunci cand lumina intalneste folia poate fi absorbita in intregime (folie neagra opaca) sau partial (folie inteligenta din aluminiu)

Reflectia

Reflectia apara atunci cand lumina care intalneste folia este reflectata, partial sau total (folii opace reflective, semi-opace, colorate)

Transmisia

Transmisia apare atunci cand lumina trece prin folie. Transmisia totala a luminii este raportul dintre lumina transmisa prin folie si intensitatea totala a luminii. sunt doua tipuri de transmisie a luminii: directa si difuza.

Transmisia directa (film CLEAR)

Apare atunci cand lumina patrunde prin folie si directia ei nu se schimba. Foliile cu transmisie directa au cea mai mare transmisie a luminii in comparatie cu foliile difuze, umbrite sau din aluminiu. Aceste folii sunt in mare parte recomandate in zonele cu intensitate luminoasa foarte scazuta in intervalul (PAR - radiatie activa fotosintetica) si mai ales in timpul lunilor in care productia este limitata datorita radiatiei luminoase reduse.

In zonele cu intensitate luminoasa ridicata, aceasta lumina directa si intensa creaza umbra si raze ce pot cauza arsuri. Fara difuzie, lumina directa creaza zone fierbinti in zone mici din sera/solar, putand provoca arsuri de soare chiar si in zonele cu latitudine nordica, cum ar fi Canada sau Europa de nord. Culturile trebuie de multe ori sa fie protejate impotriva luminii excesive pentru a imbunatatii calitatea culturilor (evitand arsurile solare pe fructe datorita radiatiei directe) sau pentru a preveni cresterea necontrolata a temperaturii din interiorul serei/solarului. mai mult de atat, cu folia CLEAR nedifuza, lumina incidenta va fi directionata si distribuita inegal in jurul foliajului plantelor. Adaugand la aceasta prezenta umbrei in diverse locuri din interiorul serei, rezultatul ducand la plante stresate care se reflecta ulterior in reducerea randamentului productiei si a calitatii.

Proprietatile foliei de sera/solar Politiv E1726 SUPERCLEAR UVA+IR+EVA+AF/AD

 • Proprietati de baza:

 1. Proprietati mecanice ridicate:

Proprietatile mecanice ale foliei depind de polimerii utilizati si de tehnologia de productie. In Politiv s-au utilizat si se utilizeaza doar materiale sofisticate furnizate de cei mai importanti furnizori de polimeri si aditivi si extrudere complet computerizate. Foliile Politiv respecta standardul israelian 821, standardele europene ISO si ASTM - click aici pentru a vedea standardele certificate).

 1. Stabilitate UV  (durabilitatea foliei):

Foliile fara stabilizatori UV s-ar deteriora dupa cateva luni (4-6 in functie de grosimea foliei). Pentru a ajunge la durabilitatea dorita, adaugarea stabilizatorilor UV este necesara. Tipul stabilizatorilor UV si procentajul acestora in folie depind de durata de viata dorita a foliei, zona in care va fi utilizata (radiatia totala), grosimea foliei, structura serelor sau solariilor, precum si a pesticidelor si ingrasamintelor utilizate in interiorul acestora. Atunci cand este utilizat sulful si clorul in interior serelor sau solariilor, trebuie utilizat la producerea foliei pentru acoperirea acestora un pachet special de stabilizatori UV.

 1. Transmisia maxima a luminii la spectrul vizibil (TLT):

Energia de la soare este transmisa prin folia care acopera sera/solarul catre planta unde antreneaza procesul de fotosinteza. Transmisia totala a luminii a foliei care acopera sera/solarul in spectrul radiatiei active fotosintetice (400-700 nanometrii) este extrem de importanta. Intensitatea acestor lungimi de unda (interval PAR) influenteaza in mod direct cresterea si dezvoltarea masei foliare a plantelor.

 1. Rezistenta mecanica si elasticitate:

O folie pentru acoperirea serelor/solariilor trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina, etc. Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor EVA (etil-vinil-acetat) in folie.

 • Proprietati optionale:

 1. Aditivi termici (IR):

In timpul zilei, aerul din interiorul serei/solarului se incalzeste. Noaptea, cand temperatura exterioara se raceste, in cazul utilizarii foliilor obisnuite se inregistreaza pierderi substantiale de caldura prin radiatia inversa spre exterior, temperatura din interiorul serei/solarului reducandu-se prin re-emiterea de radiatii in intervalul infrarosu. Pentru a preveni aceasta pierdere de radiatii sunt incorporati in folie aditivi speciali. Acesti aditivi blocheaza radiatia IR si ajuta la mentinerea temperaturii in interiorul serei/solarului prevenind deteriorarile cauzate de inghet si temperaturi joase.

Instructiuni de montare a foliilor IR cu continut de aditivi anticeata-antipicurare.

 1. Difuzia luminii (Light diffusion):

Lumina directa a soarelui (lumina nedifuza) poate cauza efect de "umbra" si "arsuri solare". Aditivii de difuzie a luminii vor imprastia lumina directa. Astfel, se previne efectul de "umbra" si de "arsura solara". Difuzia luminii creste eficienta fotosintetica prin furnizarea unei lumini mai omogene din toate directiile oferind avantajul cresterii cu auto-umbrire, cum ar fi in cazul castravetilor, tomatelor, dovleceilor, trandafirilor si altor plante. Acest tip de folie este potrivit pentru zonele cu radiatie foarte mare si in cazul culturilor cu densitate foarte mare, unde este nevoie de imbunatatirea acesibilitatii luminii.

 1. Anti-ceata/Anti-picurare (Anti-fog/Anti-drip):

Aerul cald contine mai multa umiditate decat aerul rece. Noaptea, temperatura din interiorul serei/solarului scade, ca urmare, vaporii de apa din aer condenseaza sub forma de picaturi mici discrete. Efectul de formarea a cetii:

- reducerea transmiterii luminii, in consecinta urmata de reducerea cresterii plantelor

- picurarea pe plante cauzeaza aparitia bolilor

Pentru a preveni cele de mai sus, se adauga aditivi speciali. Acesti aditivi modifica suprafata foliei in asa fel incat picaturile de apa sunt transformate intr-o pelicula invizibila continua de apa.

Instructiuni de montare a foliilor IR cu continut de aditivi anticeata-antipicurare.

Caracteristici tehnice

Cod Descriere produs T.L.T. L.D. AF/AD Termicitate % AV Rezistenta la pesticide (sulf, clor) Culoare
Transmitere Blocare
E2181 Folie solar E2181 CLEAR UVA+IR+EVA+AF/AD 88% 30% 20% 80% x x transparenta

Legenda:

x - fara efect
√ - cu efect
T.L.T. - transmisia totala a luminii
L.D. - difuzia luminii
AV - antivirus/blocare UV
AF/AD - anti-ceata/anti-picurare
F - efect suficient
G - bun

Date tehnice

Tip folie Culoare Latimi (m) Lungime (m) Densitate (mp/kg) Garantie Greutate medie/rola (kg) Pret lei/kg (inclusiv TVA) Pret* lei/ml (inclusiv TVA)
Grosime 150 microni (0,150 mm)
Folie solar E2181 CLEAR UVA+IR+EVA+AF/AD transparenta 6 600 7.0 3 ani 532 18.11 16.06
transparenta 8 500 7.0 3 ani 576.5 18.11 20.88
transparenta 10 60 7.0 3 ani 87.48 18.11 26.40
transparenta 12 60 7.0 3 ani 104.68 18.11 31.60
Grosime 150 microni (0,150 mm) - JUMBO
Folie solar E2181 CLEAR UVA+IR+EVA+AF/AD transparenta 10 400 7.0 3 ani 596 18.11 26.98
transparenta 12 400 7.0 3 ani 699 18.11 31.65
transparenta 14 360 7.0 3 ani 723 18.11 36.37
transparenta 16 360 7.0 3 ani 790 19.80 43.45
Grosime 180 microni (0,180 mm) - JUMBO
Folie solar E2181 CLEAR UVA+IR+EVA+AF/AD transparenta 8.5 400 5.9 4 ani 580 19.06 27.64
transparenta 10.5 340-400 5.9 4 ani 606-714 19.06 34.02
transparenta 12 350 5.9 4 ani 733 19.06 39.92
transparenta 14 300 5.9 4 ani 727.25 19.06 46.20
transparenta 16 360 5.9 4 ani 943 20.90 54.75

Observatii !!!

* pentru aditivul AF/AD garantia oferita este de 18 luni

* Pretul pe ml este orientativ deoarece este calculat luand in considerare greutatea medie a rolelor de folie. Folia se taie la ml, se cantareste si se calculeaza la pretul lei/kg. Exista posibilitatea unor diferente dupa cantarirea foliei fata de pretul calculat la ml.

* Desemenea pretul calculat pe rola este un pret mediu calculat la greutatea medie a unei role. Datorita faptului ca fiecare folie are o greutate individuala, pretul exact al unei role de folie vi-l putem comunica in momentul achizitie foliei solicitate.

* Pretul de vanzare al foliei se refera la greutatea neta a rolelor si nu la greutatea bruta (care include si greutatea ambalajului). Prin urmare, consumatorul va plati doar cantitatea neta a foliei comandate.

Pentru a afla informatii cu privire la modul de manipulare si utilizare a foliilor Politiv pentru sere si solarii precum si conditiile de acordare a garantiei, consultati

Ghidul pentru manipularea si utilizarea foliilor Politiv pentru sere si solarii.

Garantia foliei se ofera doar respectand "Ghidul pentru manipularea si utilizarea foliilor Politiv pentru sere si solarii" si este obligatorie pastrarea ambalajului original (in cazul rolelor achizitionate in ambalaj original) si a etichetelor plasate pe ambalajul foliilor (unde apar trecute date necesare identificarii lotului, caracteristicile foliei livrate) precum si a facturii sau bonului fiscal de achizitie.

Pret: 16,06 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-6-0.1500-JUMBO
Pret: 20,88 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-8-0.1500-JUMBO
Pret: 26,98 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-10-0.150-JUMBO
Pret: 31,65 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-12-0.1500-JUMBO
Pret: 36,37 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-14-0.1500-JUMBO
Pret: 43,45 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-16-0.1500-JUMBO
Pret: 27,64 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-8.5-0.1800-JUMBO
Pret: 34,02 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-10.5-0.1800-JUMBO
Pret: 39,92 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-12-0.1800-JUMBO
Pret: 46,20 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-14-0.1800-JUMBO
Pret: 1.598,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-6-0.1500-100P
Pret: 1.273,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-8-0.1500-60P
Pret: 1.584,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-10-0.1500-60P
Pret: 1.896,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: E2181-12-0.1500-60P
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici