Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Tester de umiditate si pH direct în sol DM-15 TAKEMURA (30010)

Ideal pentru masurarea umiditatii si pH-ului in plantarile din gradini, intretinerea peluzelor de gazon, sere si solarii, productia de legume de camp

Caracteristici:

 • Aparat robust de măsurat pH-ul şi umidiatatea , direct în câmp
 • Nu sunt necesare baterii
 • Intervalul de măsurare a pH-ului: 3 - 8
 • Intervalul de măsurare a umiditatii: 1 - 8 (10%-80%)
 • Rezolutie: ±0,2
 • Precizie: ±0,2 pH (pretabil pentru culturi agricole si pentru experimente in laborator)
 • 1 punct de calibrare automat
 • Temperatura de operare: 5-50°C (41-122°F)
 • Greutate: 135 g
 • Se foloseşte în teren direct
 • Calibrarea: indepartati oxidarea de pe inelele metalice ale electrodului printr-o usoara frecare

Cum sa utilizati aparatul ca si pH tester:

 1. indepartati orice obstructioneaza accesul la sulul care trebuie masurat, cum ar fi suprafata pamantului, iarba, frunze, pietricele etc.
 2. in cazul in care solul ce se doreste masurat este uscat sau contine multa materie organica (gunoi de grajd) sau ingrasamant concentrat, aparatul nu va indica o valoare corecta a pH-ului. Prin urmare udati bine solul si asteptati cca 20-30 minute, inainte de masurare.
 3. dupa ce ati udat solul, puteti verifica daca apa este suficienta sau nu, luand pamant in mana. daca puteti face usor o forma din pamant, atunci apa este suficienta pentru a putea masura, ca in imaginea de mai jos.

 1. inaintea utilizarii tester-ului, lustruiti bine suprafata metalica cu o carpa uda, perie sau cu un smirghel fin. Cand utilizati un tester nou-nout, asigutati-va sa-l intrduceti in sol de cateva ori inaintea masurarii pentru a indeparta posibilele impuritati uleioase de pe de pe suprafata metalica. In acest fel masurarea valorii este mult mai exacta.

 1. introduceti tester-ul direct in sol sau subtratul de cultura. Introduceti complet suprafata metalica in substrat si indesati bine pamantul de jur imprejurul testerului pentru a lua adera cat mai bine de suprafata metalica a electrodului.

 1. dupa aproximativ 1 minut dupa ce tester-ul a fost introdus in sol, acul va inceta sa se mai miste - valoarea pH-ului solului se poate acum citi.

 1. tester-ul poate inregistra cateodata valori diferite in functie de conditiile solului, cum ar fi aderarea la suprafata metalica a electrodului, continutul de umiditate sau continutul de materie organica (gunoi de grajd) sau ingrasamnat a solului. De aceea este recomandat de luat in calcul media mai multor masuratori (cca 5-6).

In cazul amendarii cu var a solului, pentru a determina daca amendarea cu var s-a realizat bine sau nu, dupa una sau doua saptamani de la amendarea terenului, amestecati bine solul amendat cu var si masurati valoarea pH-ului.

Cum sa utilizati aparatul atat ca tester de umiditate cat si ca tester pentru pH:

Atunci cand tester-ul este introdus in sol cu butonul alb din lateral apasat, acesta lucreaza la pH tester. Cand butonul alb este eliberat (neapasat) dupa ce tester-ul a fost introdus in sol, acesta lucreaza ca tester de umiditate in sol.

Cum sa utilizati aparatul ca si tester de umiditate in sol:

Controlul umiditatii solului este foarte important. Umiditatea solului este exprimata in termeni numiti de pH, termeni in general nefamiliari celor ce cultiva. Tester-ul Takemura, care combina masurarea pH-ului si a umiditatii, este usor de utilizat - umiditatea solului poate fi determinata cu o singura privire.

 1. introduceti electrodul metalic al tester-ului complet in sol, pozitionand electrodul cat mai aproape posibil de sistemul radicular al plantei.
 2. diviziunea scalei de masurare de la 1 la 8 indica valoarea umiditatii conform conditiei solului.
 3. necesitatea irigarii poate fi determinata prin pozitionarea indicatorului

Nivele de umiditate ale unor culturi:

Cultura Umiditate potrivita Cultura Umiditate potrivita Cultura Umiditate potrivita Cultura Umiditate potrivita Cultura Umiditate potrivita Cultura Umiditate potrivita
Iris 3-5 Lalea 3-5 Orhidee occidentala 2-3 Pepene verde 4-6 Ardei rosu 4-6 Capsuni 4-6
Garoafa 3-5 Trandafir 3-5 Orhidee orientala 1-2 Telina de radacina 4-6 Struguri 3-5 Mazare 3-5
Plante verzi 3-6 Frezia 1-2 Castravete 4-6 Tomate 4-6 Pepene galben 3-5    

Avertizari:

 • nu lasati partea metalica a tester-ului in sol pentru o perioada lunga de timp (nu mai mult de 1 ora) sau partea metalica se va distruge cu timpul
 • asigutati-va ca suprafata metalica este curata si uscata inaintea depozitarii
 • nu utilizati tester-ul langa obiecte magnetice si tineti departe de alte obiecte metalice
 • nu masurati lichide. Tester-ul nu este proiectat pentru masurarea lichidelor.
 • nu tineti tester-ul cu degetele de partea metalica. Pielea contine grasimi care ajunse pe suprafata metalica reduc capacitatea acestuia de citire a valorilor corecte.

Produs in Japonia

Pret: 634,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: 30010
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici