Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Termometru sonda-infrarosu 'Dual Temp' TFA (31.1112)

Termometru sonda-infrarosu

 • masurare a temperaturii optionala fara atingere (timp de masurare 0.5 secunde) cu infrarosu sau cu sonda
 • afisarea temperaturii curente, maxime sau minime, functie hold
 • pretabil deasemenea pentru masurarea temperaturii alimentelor (in conformitate cu HACCP)
 • prevazut cu husa de material de foarte buna calitate pentru protectie

Dual Temp este in aceasi masura un termometru infrarosu (masuratori fara contact) si termometru de contact cu sonda de penetrare.

Apasati butonul "Scan" pentru masurarea temperaturii fara contact

►Apasati butonul "Meas" pentru masurarea temperaturii cu ajutorul sondei de penetrare

Masurarea temperaturii fara contact (infrarosu)

Pur si simplu directionati detectorul infrarosu inspre obiectul ce trebuie masurat si apasati butonul "Scan". Tinand cont ca raportul distanta-punct tinta de masurare este 1:1 este important sa se masoare de la o distanta cat mai mica posibil.

Valoarea masurata va aparea in jumatatea superioara a display-ului. Indata ce eliberati butonul "Scan", display-ul va afisa "HOLD" cu ultima valoare masurata afisata pe display timp de 10 secunde.

Important: 1:1 - raportul distanta-punct tinta masurat

La o distanta departata de 10 cm fata de obiectul masurat, veti masura deja o suprafata cu un diametru de 10 cm.

Functiile "Mode"

Modul Minim/Maxim

Dual Temp poate afisa doar valorile masurate maxime si minime. Apasati si apoi eliberati butonul "Scan" pentru a activa modul de afisare a valorii minime. Dupa aceea, apasati butonul "Mode" o data. Jumatatea de sus a display-ului va citi "MIN". Apasati butonul "Scan" din nou. Acum, doar temperatura minima masurata va fi afisata.

Apasati si apoi eliberati butonul "Scan" pentru a activa modul de afisare a valorii maxime. Dupa aceea, apasati butonul "Mode" de doua ori. Jumatatea superioara a display-ului va citi "MAX". Apasati butonul "Scan" din nou. Acum, doar temperatura maxima masurata va fi afisata.

Modul "Lock"

Puteti utiliza Dual Temp pentru masuratori continue (functia "lock"). Apasati si apoi eliberati butonul "Scan" pentru a activa functia lock. Dupa aceea, apasati butonul "Mode" de trei ori. Jumatatea superioara a display-ului va citi "LOCK". Apasati butonul "Scan" din nou. Instrumentul va masura acum in mod continuu si se va inchide automat doar peste 60 minute. Apasati butonul "Scan" din nou pentru a dezactiva modul "Lock".

Comutare °C/°F

Apasati si apoi eliberati butonul "scan" pentru a schimba din °C (centigrade) in °F (Fahrenheit). Dupa aceea, apasati butonul "Mode" de pastru ori. Jumatatea superioara a display-ului va citi "°C". Apasati butonul "Scan" din nou si jumatatea superioara a display-ului va citi "°F". Instrumentul va masura acum in °F (Fahrenheit).

Setarea emisiei

Dual Temp a fost presetat din fabricatie la o emisie de 0.95. Aceasta valoare este potrivita pentru multe aplicatii (produse alimentare, plastice, apa ...). Alte modificari ar trebui facute de catre persoane autorizate.

Apasati si apoi eliberati butonul "Scan" pentru a modifica emisia. Dupa aceea, apasati butonul "Mode" de cinci ori. Jumatatea superioara a display-ului va citi "95E". Acum puteti continua apasand butonul "Scan" pentru a schimba emisia (raza de la 10E la 100E). Dupa ce ati setat valoarea dorita, apasati butonul "Mode". Instrumentul va iregistra acum noua emisie setata pentru masuratori.

Important: Echipamentele infrarosii de masurare a temperaturii nu sunt potrivite pentru masurarea suprafetelor metalice stralucitoare, lucioase, si lustruite.

Masuratori cu sonda de penetrare

Sonda de penetrare este asigurata la instrument cu ajutorul unui suport protector. Intoarceti sonda penetranta la 180° si apasati butonul "Meas". Valoarea masurata va aparea in jumatatea inferioara a display-ului. Dupa ce ati eliberat butonul "Meas", instrumentul se va inchide automat dupa aproximativ un minut.

Curatarea si pastrarea

Detectorul infrarosu trebuie sa fie intotdeauna curat - nicio particula straina (praf) nu trebuie sa fie in zona de deschidere. Va recomandam sa inmuiati o carpa de bumbac cu apa sau alcool medicinal si sa o utilizati pentru curatarea intromentului. va rugam sa pastrati instrumentul intr-un loc uscat (temperatura de pastrare -20...+65°C).

Mesaje de eroare

In cazul in care display-ul afiseaza "Hi" sau "Lo" temperatura este situata in afara intervalului de masurare permis. Daca apare "Er2" sau Er3" pe display temperatura ambientala este in afara 0...+55°C. V arugam sa asteptati 30 minute pana cand intrumentul se va stabili la o noua temperatura ambientala. Indepartati bateriile ori de cate ori un mesaj de eroare a aparut si reintroduceti-le dupa 30 secunde. In cazul in care mesajul de eroare va reaparea returnati aparatul la producator sau respectiv la reprezentantul responsabil.

Bateria

Dual Temp are un display al statusului bateriei:

 • icoana baterie plina si afisaj corect, citibil - bateria este OK
 • icoana bateriei jumatate descarcata si afisaj corect, citibil - bateria este aproape descarcata (inlocuiti imediat)
 • icoana bateriei complet descarcata, fara afisaj - baterie complet descarcata (inlocuiti)

Specificatii

  Infrarosu Sonda penetranta
Raport distanta-punct tinta masurabil 1:1  
Interval de masurare -33...+220°C -55...+330°C
Rezolutie display 0.1°C 0.1°C
Precizie ±2 % sau 2°C, oricare este mai mare
Temperatura de operare 0...50°C
Vita bateriei in mod normal 40 ore in caz de operare continua
Baterie CR2032 lithium tip buton
Dimensiuni 24.2 x 39.8 x 156 mm
Greutate 70 g (inclusiv ambalajul)

Garantii TFA:

 • precizie
 • calitate ridicata a componentelor
 • buna executie
 • design cu gust

Produs in Germania 

Pret: 460,00 Lei (TVA inclus)
Cod produs: 31.1112
Pret: 0 Lei (TVA inclus)
Pentru modalitati de livrare click aici