Autentificare Cosul meu
Noutati
 
Produsele noastre:
Viziteaza magazinul Morami.ro pe ShopMania

Osmocote ® Exact

Osmocote® Exact, cel mai sigur şi mai performant!

Osmocote® Exact este un îngrăşământ peliculat complex cu eliberare controlata, de ultima generatie in tehnologia de granulare si peliculare a ingrasamintelor. Fiecare granulă conţine NPK+Me (azot, fosfor, potasiu şi  microelemente). Un înveliş din răşină organică este aplicat în jurul granulei. Acest înveliş asigură faptul că nutrienţii sunt puşi la dispoziţia plantei pe o perioadă mai îndelungată de timp. Granulele contin pe langa macroelementele NPK si o foarte larga gama de microelemente. Este important ca nutrienţii să fie protejaţi de scurgeri şi să elibereze treptat în fiecare zi cât este nevoie pentru plantă. Aceasta înseamnă că nutrienţii sunt disponibili în totalitate plantelor! Nu apare nicio pierdere de nutrienţi, iar nutriţia este eficientă şi foarte eficace! Eliberarea nutrientilor este controlata de temperatura din sol. Osmocote® Exact se administreaza usor in zona radacinilor plantei, cel mai indicat loc de aplicare al unui ingrasamant de baza.

Din 1967 mai multe generaţii de îngrăşăminte peliculate s-au dezvoltat, de fiecare dată cu un nivel tehnologic şi mai înalt. Osmocote® Exact, a treia generaţie, este cel mai inovativ produs. Niciun alt îngrăşământ peliculat nu oferă atât de multe garanţii precum Osmocote® Exact. Datorită eliberării după un anumit tipar sau cu o eliberare chiar "programată" a nutrienţilor, un utilizator ştie chiar înainte de utilizare, modul în care nutrientul va fi eliberat. Alegeţi produsul care se potriveşte cel mai bine în situaţia dvs. şi bazaţi-vă pe Osmocote® Exact!

Avantaje în folosire - Osmocote® Exact

 • Osmocote® Exact asigura un nivel de hranire optim si continuu pentru plante
 • Plantele se dezvoltă mai bine deoarece beneficiază în orice moment de nutrienţii de care au nevoie
 • Osmocote® Exact isi elibereaza nutrientii in sol chiar si in perioadele cand irigarea este dificila sau imposibila
 • Osmocote® Exact pastreaza vitalitatea plantei in timpul transportului sau al depozitarii
 • Plantele vor creste mai repede si mai viguroase pentru ca Osmocote® Exact elimina riscul de sub/suprafertilizare sau a variatiilor de conductivitate in sol care apar in cazul aplicarii ingrasamintelor conventionale
 • Randamentul aplicarii este superior; deci vom folosi mai putin ingrasamant si mai putina manopera pe utilitatea pe unitatea de suprafata
 • Osmocote® Exact nu leviga, nu poluează mediul înconjurător; scurgerea nutrienţilor este minimizată datorită învelişului acestora, fiind astfel absorbit de radacina in totalitate
 • Calitatea plantelor este garantată datorită creşterii uniforme
 • Rezistenţă mai bună la boli şi dăunători, datorită unei dozări optime a nutrienţilor şi a unei creşteri sănătoase a plantei
 • Clienţi mulţumiţi: plantele îşi păstrează aceeaşi calitate chiar şi după vânzare, datorită unei eliberări continue de nutrienţi!
 • Granulele Osmocote® Exact sunt diferit colorate pentru fiecare formula in parte, astfel se evita erorile in utilizare
 • Everris® garanteaza calitatea inalta a produselor sale printr-un control foarte riguros al tehnologiilor si a proceselor de productie.

Osmocote® Exact este unic.

A alege Osmocote® Exact înseamnă a alege cel mai sigur îngrăşământ peliculat, uniformitate în  distribuţia produsului, precum şi eliberarea controlată a nutrienţilor. Osmocote® Exact este format din granule fine de NPK, conţine microelemente şi magneziu adiţional. Toate aceste elemente sunt esenţiale pentru creşterea plantei. Fiecare granulă este acoperită cu un înveliş organic, semi-permeabil (un fel de membrană) din răşină biodegradabilă pe bază de uleiuri vegetale.

Osmocote® Exact, cel mai sigur îngrăşământ peliculat din lume

Conceptul Osmocote® Exact este unic. Niciun alt îngrăşământ peliculat nu oferă atât de multe garanţii înainte de folosire. Nivelul înalt de siguranţă se reflectă printr-o calitate foarte bună a plantelor obţinute.
Datorită unei siguranţe ridicate în eliberarea nutrienţilor, Osmocote® Exact poate fi aplicat şi la culturile sensibile, în diferite faze de creştere, prin intermediul unui echipament de aplicat şi atunci când nutrienţii şi modul de furnizare a acestora sunt esenţiali pentru o creştere optimă a plantelor.

Uniformitatea şi consistenţa în comportament a Osmocote® Exact sunt neegalate

Produsul dvs. Osmocote® Exact va avea efectul scontat în fiecare an, în orice circumstanţe. Datorită unui proces de producţie special şi controlului strict al calităţii, veţi avea parte de o calitate bună! Uniformitate şi consistenţă foarte bună a produsului, este ceea ce garantează utilizarea Osmocote® Exact. Întotdeauna acelaşi produs - zi după zi, an după an - întotdeauna aceeaşi performanţă! Plantele dvs. vă vor arăta efectul.

Temperatura are efect asupra eliberării de nutrienţi

Îngrăşămintele peliculate asigură o eliberare foarte exactă a nutrienţilor. Longevitatea menţionată este la 21°C, temperatură medie a solului. Eliberarea se datorează numai temperaturii. La temperaturi mai ridicate, eliberarea nutrienţilor va fi mai accelerată. La temperaturi mai scăzute, eliberarea va fi încetinită, în funcţie de nevoile nutriţionale ale plantei.

Nici un efect asupra eliberării din partea altor factori

Nivelul conţinutului de săruri, pH-ul, activitatea microbiană şi calitatea apei sau ploaia nu au nicio influenţă asupra eliberării nutrienţilor. Doar temperatura este importantă, făcând ca Osmocote® Exact să prezinte o mare siguranţă în utilizare.

Principiile de funcţionare ale îngrăşămintelor peliculate Everris®

Alegeţi longevitatea care este adecvată cerinţelor

Osmocote® este disponibil în diferite longevităţi. Longevitatea indică perioada de timp de care o granulă are nevoie pentru a elibera nutrienţii. Există Osmocote® de 3-4 luni, 5-6 luni, 8-9 luni, 12-14 luni. Fiecare  produs se poate recunoaşte după propriul cod de culori (vezi tabelul de mai jos). Important! un dozaj corect de Osmocote® Exact este funcţie de longevitatea aplicată! Pe perioada de longevitate, nivelul de eliberare a nutrienţilor este în funcţie de temperatură. Eliberarea începe la scurt timp după aplicare.  Longevitatea este calculată la o temperatură medie a solului de 21° C. Datorită următorului fapt: cantitatea totală de nutrienţi eliberată este împărţită pe durata longevităţii alese, cultivatorul ar trebui să folosească un dozaj mai mare (mai multe kilograme pe m3 în substrat) atunci când se foloseşte  Osmocote® cu longevitate mai mare.

Fiecare tip de Osmocote Exact poate fi recunoscut după propriul cod de culoare

Se recomandă alegerea unui Osmocote® Exact cu o longevitate mai mare în condiţii de temperaturi ridicate

Datorită temperaturilor mai ridicate, longevitatea granulelor va fi mai mică. Pentru a avea parte de degajare zilnică corectă a nutrienţilor, diminuaţi doza de aplicare. Deoarece nutrienţii sunt eliberaţi pe o perioadă mai scurtă de timp, o mai mică cantitate de Osmocote® trebuie aplicată pe m3 de substrat.

Se recomandă alegerea unui Osmocote® Exact cu o longevitate mai mică în condiţii de temperaturi scăzute

Datorită temperaturilor mai scăzute, longevitatea va fi mai mare. Pentru a avea parte de eliberare zilnică corectă a nutrienţilor, ajustaţi doza de aplicare în jos. Deoarece nutrienţii sunt eliberaţi pe o perioadă mai scurtă de timp, trebuie aplicată o cantitate mai mică pe m3 în substrat de Osmocote®.

 Gama de produse Osmocote® şi clasificare    Diferenţe în eliberări zilnice, la diferite longevităţi

Alegeţi dozajul potrivit de Osmocote® Exact

 

Pentru a determina doza adecvată sunt importante următoarele:

 • Recomandările Everris® se bazează pe substraturi fără îngrăşământ
 • Dozele menţionate trebuiesc să fie distribuite în întreg vasul. Efectul de diluare ar trebui compensat cu un surplus de Osmocote® pentru a dispune de dozajul corect, atunci când plantele din vasele de 2 litri sunt trecute la recipiente de 4 litri (vezi exemplu)

Metode de aplicare pentru Osmocote® Exact

*Pentru produsele din aceasta categorie se percep taxe de expeditie indiferent de valoarea comenzii. Produsele din aceasta categorie nu fac obiectul conditiilor de transport gratuit!!!